Onze school in Erpekom heet voortaan Pieter Brueghelbasisschool ‘t Stokpaardje

Er werd de afgelopen maanden hard gewerkt in Erpekom. Ouders en leerkrachten sloegen de handen in elkaar en zo kregen de klassen een hele make-over tijdens de vakantie. Tijdens de jaarlijkse klusdag werden de laatste afwerkingen gedaan en kreeg ook de speelplaats een opfrisbeurt. Het resultaat is een frisse start voor de kleuters en leerlingen in Erpekom.

De school in Erpekom blijft uiteraard onderdeel van de Pieter Brueghelbasisschool in Grote-Brogel, maar om de vestiging in Erpekom meer zichtbaarheid en een eigen identiteit te geven, ook naar de buitenwereld toe, gingen we eind vorig schooljaar op zoek naar een nieuwe naam én logo. De kinderen gingen op een speelse manier samen met de juffen aan de slag. Ze maakten een shortlist van namen, kropen in hun kleurpotloden om een nieuw logo te tekenen en hielden daarna een verkiezing om de nieuwe naam en logo te kiezen. De uitslag bleef echter de hele vakantie nog een goed bewaard geheim.

Op 1 september 2021 werd niet alleen het nieuwe schooljaar in Erpekom feestelijk op gang getrokken, maar werd ook de nieuwe naam: 
’t Stokpaardje mét bijhorend logo bekend gemaakt. De kleuters en leerlingen kregen de primeur al in de voormiddag en speelden spelletjes ter kennismaking en klonken samen op ‘t Stokpaardje. ’s Middags werd ’t Stokpaardje ook voor de ouders en buren officieel onthuld.

De sfeerfoto’s van de eerste schooldag en de officiële onthulling kan je hier bekijken: